welkom@how2behealthy.nl

Ontspanning en rust, een absolute must!

Home » Ontspanning en rust, een absolute must!

We weten allen het belang van ontspanning. Toch geven we er niet vaak aan toe. Waarom? Simpelweg omdat we tegenwoordig met zoveel dingen tegelijk bezig zijn. Werk, kinderen, huisdieren, hobby’s, familie en ook de elektronica. Iedereen en alles vraagt onze aandacht.

Ook ik maak me er schuldig aan. Zoals ik al eerder beschreef werk ik in een beroemd kledingconcern. Negen van de tien keer is het er volle bak. Vaak is het kunst en vliegwerk om er de boel draaiende te houden. Daarbij heb ik een man en twee jonge kinderen. Allen willen ze hun aandacht en tijd met je doorbrengen. Soms zelfs op de meeste onmogelijke momenten. En hebben ze (alle drie, haha) nog veel zorg nodig. De kinderen zijn namelijk 6 en bijna 3 jaar. Ontspanning is soms ver te zoeken.

En dan de elektronica. Veel te veel zitten, staan en lopen we met apparatuur in onze handen. Ja, ook ik. Want ik heb natuurlijk een blog bij te houden ;-). Maar ook betrap ik me er op dat ik met hoge regelmaat mijn gsm in mijn handen heb. Even dit opzoeken, even op Facebook kijken, even appen met… Laatst zei mijn zoon: ’Waarom zit jij altijd te kijken op je telefoon?’.

Oeps!

Doordat je zo druk bezig bent met werkelijk van alles en nog wat, belangrijke zaken en onbelangrijke zaken, absorbeert ons lichaam alle spanning en ook straling. Straling die uitgestoten wordt door.. Juist ja, elektrische apparatuur. Door dat absorberen van die stralingen en spanning slaat je lichaam dat op. Onder andere in je vetmassa. Te veel van die stoffen in je vetmassa staat je afvalproces in de weg. En bij verbranding en hevig afvallen komen die stoffen vrij in je lichaam. Vandaar het belang van ontspanning. Maar ook ontgaan ons zaken in onze omgeving, simpelweg omdat we gefocust zijn op de gsm/tablet/laptop.

Ook ik geef te weinig toe om te ontspannen. Met kinderen is dat nou eenmaal moeilijker. En daarbij geniet ik van de tijd die ik samen met ze heb. Ze moeten door de weeks al regelmatig naar opvang/oppas. Dan ga ik ze niet ook nog op mijn vrije dag extra weg brengen. Dat past niet bij mij. Zou het kwaad kunnen? Nee, natuurlijk niet. Mijn moederhart houdt me tegen.

Maar als dan schoolvakantie is proberen we toch lekker ertussenuit te gaan. Mijn man is docent Engels op een middelbare school en de oudste is 6 jaar, dus leerplichtig. Schoolvakanties zijn voor ons de enige optie op vakantie of uitstapjes met het hele gezin. Zo ook tijdens de carnaval. Mijn man heeft echt een bloedhekel aan carnaval. De kinderen en ik daarentegen niet. Dus zoeken we de middenweg.

Op vakantie en een dagje carnaval vieren.

Deze vakantie hebben we besloten om naar ons vaste stekje in Duitsland te gaan. Een park in Oberhambach bij het Erbeskopf-gebied. Een ‘gebergte’ zo’n 30 minuutjes rijden vanaf Trier. We komen er al zo’n 5 jaar tijdens de carnaval. Soms ligt er sneeuw. Een genot! Lekker sleeën met de kinderen. Je eventjes weer kind voelen.Dit jaar was de sneeuw helaas al gesmolten. Dus geen slee-pret voor ons. Gelukkig heeft het park een subtropisch zwembad waar we de nodige uurtjes doorbrengen. Zwemmen, springen en glijden van de lange glijbaan. Iets waar we met z’n allen enorm van genieten.

Normaal gesproken ondernemen we dan allerlei uitstapjes. Er is genoeg te doen in de omgeving. Trier, Kaiserslautern en Saarbrücken zijn steden waar genoeg te zien is. De omgeving is enorm bosrijk, met heel veel dieren zoals herten, vossen en roofvogels. Bergjes en heuvels met slingerwegen waar je heerlijk kunt toeren. Nooit eerder deed het me wat. Nooit had ik oog voor de omgeving.

Maar dit jaar...

We reden terug na een dagje shoppen in Kaiserslautern naar ons appartement. Voor het eerst keek ik onderweg mijn ogen uit. De omgeving is prachtig. Hier en daar stonden herten in een veld te grazen. Ik zag een vos langs de bosrand lopen. Het zonnetje scheen. Ik genoot er van. Voor het eerst was ik me bewust van dingen om me heen. Ons appartementje ligt echt midden in een bos. Met steile rotsen, mini watervalletjes en kabbelende riviertjes. Dus stelde ik voor om zondags in het bos te gaan wandelen met de kinderen. Ik schrok er zelf van, want wandelen was voor mij altijd een marteling. Altijd pijn in mijn gewrichten en achillespezen die me vermoorden bij de minste of geringste helling.

Dus zondagochtend hop laarzen aan en gaan. Eten voor onderweg mee. En daar gingen we het ‘Zauberwald’, dat in het Nederlands ‘Toverwoud’ betekend, in. En wat heb ik genoten. Ik had alleen mijn gsm mee voor foto’s, want van al die schoonheid om ons heen MOEST ik gewoon vastleggen. Vogels die fluiten, riviertje dat je hoort stromen, krakende takken en bladeren onder je voeten. Ik heb zelfs voor het eerst in mijn leven een echte specht gehoord. Ik heb hellingen genomen, de flora bestudeerd, nagedacht over zaken die me bezig houden en gelachen met mijn man en kinderen. Tijd voor elkaar en bewustwording. Frisse lucht en rust om je heen. ’s Middags waren we weer in het zwembad te vinden ;-). Vol energie en opgeladen.

Mijn gsm? Ik vergeet hem zelfs nu regelmatig als ik de deur uitga (Oeps!). Kortom een vakantie vol bewustwording. Bewust worden van je omgeving, al bewust zijn van je voeding en vooral bewust genieten van alles om me heen. Ontspanning.

Het doel is niet om beter te zijn dan iemand anders, maar beter dan je voorgaande zelf – Dalai Lama

Meer blogs van Linda lezen? Bezoek mijn pagina Linda in balans

Volg Linda in Balans ook op Facebook

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recent nieuws

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl