Behandel de zieke in plaats van de ziekte (holistisch)

Binnen How2behealthy staat de natuurgeneeskunde en dus natuurgeneeskundige & holistische behandelingen centraal. Binnen onze begeleiding vormt voeding, ontspanning en sport de basis, maar waar nodig begeleiden we u naar aanvullende passende behandelingen i.s.m diverse partners.  Deze kunnen separaat ingezet worden of als complementaire behandeling naast de reguliere gezondheidszorg.  De natuurgeneeskunde omvat talrijke therapieën die voldoen aan duidelijke basisprincipes. De belangrijkste:

  • We behandelen de zieke niet de ziekte volgens uitgangspunten van de natuurgeneeskunde.
  • Holistisch: lichaam en geest zijn één.
  • Stimuleren van het zelfgenezend vermogen. Elk organisme bevat een zelfhelend vermogen. Het lichaam geneest zichzelf en het doel van natuurgeneeskundige therapieën is om dit mechanisme op natuurlijke wijze of met natuurlijke middelen te stimuleren. Iedere behandeling is erop gericht het verstoorde evenwicht te herstellen of de gezondheid op zijn minst te versterken.
    Hieronder vindt u een overzicht van de door ons gebruikte/geadviseerde behandelingen. 

Gastro-Intestinale therapie (ontgiften)

Genezen is ontgiften. Gastro intestinale therapie is een verzamelbegrip om de therapieën te duiden die bedoeld zijn om het maag-darmkanaal op natuurlijke wijze te reinigen en een onmisbare basistherapie.
Lees meer over deze therapie 

holistisch ontgiften
holistisch voedingstherapie

Voedingsadviezen/therapie

We eten gemiddeld ca 1000 kg voeding per jaar. Onze voeding heeft dus een enorme invloed op onze gezondheid. Natuurlijke voedingsmiddelen hebben een geneeskrachtige werking en vormen de basis. 
Lees meer over deze therapie 

Biofarmacotherapie

Is de leer van de natuurlijke geneesmiddelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke middelen zoals kruiden die geneeskrachtige inhoudsstoffen hebben en diverse toedieningsvormen hebben. Ook los te verkrijgen in onze webshop
Lees meer over deze therapie 

holistisch
Bach therapie_1_220-120

Bachremedies of Bach bloemem therapie

Is de leer volgens Dr Bach. Hij ontdekte dat niet-giftige bloemen een positief effect hebben op een negatieve gemoedstoestand. Via 38 tincturen kunnen stemmingen en emoties (o.a. angst) positief beinvloed worden.
Lees meer over deze therapie 

Kruidengeneeskunde of fytotherapie

Is niet noodzakelijkerwijs een alternatieve geneeswijze. Hierbij behandelen we klachten en ziektes met plantaardige middelen waarvan een medicinaal effect verwacht wordt.
Lees meer over deze therapie 

kruiden-300_220-120
holistisch

Irisscopie

Is geen geneeswijze maar een methode om te diagnoticeren (oogdiagnose) als aanvulling op de anamnese en diagnoses gesteld door de reguliere gezondheidszorg.
Lees meer over deze therapie 

Biorelaxatie

Het basisprincipe van biorelaxatie is op een natuurlijke wijze leren ontspannen zonder het gebruik van speciale middelen. Denk hierbij aan o.a. spier(ont)spanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen.
Lees meer over deze therapie 

holistisch
holistisch

Massage - betaald/upgrades

Er zijn diverse massages. Ontspanningsmassage en DSR/PSR (reflexologische massage) vormen de basis. 
Lees meer over deze therapie 

Mindfulness

Helpt u een levenshouding aan te nemen die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve ervaringen. Leven in het nu o.a. door meditatie is een belangrijk onderdeel.
Lees meer over deze therapie 

dxddx
xdxdxxxs

 Sportbetaald/upgrades

Geen specifieke behandeling, maar bewegen/sport heeft enorm veel gezondheidsvoordelen dus proberen we via onze partners een voor u passende vorm te vinden met aantrekkelijke kortingen.
Lees meer over deze therapie 

Overige behandelingen

We werken er hard aan om het aanbod van aanvullende (holistisch) behandelingen & workshops uit te breiden, zodoende u op een voor u passende wijze te begeleiden naar een optimale gezondheid!
Lees meer over deze therapie

www.nu.nl
Granola

Zelf gezonde en lekkere granola maken.

|

Zelf gezonde en lekkere granola maken. Van de week poste ik op de Facebook-pagina van Linda in Balans dat ik een recept aan het uitproberen was. Deze keer was dat van ‘Granola’.Read More…

Gezond ontbijt

Gezond ontbijt voor alle (drukke) moeders!

|

Ochtendspits – Gezond ontbijt onmogelijk? Wij moeders kennen het allemaal. Maar niet alleen op de weg. Nee, ochtendspits in huis. Zelf aankleden en klaar maken. Kinderen verzorgen, aankleden, eten klaarmaken, naar schoolRead More…

Levensstijl veranderen

Levensstijl veranderen en het gezin.

|

Je levensstijl veranderen is niet niks. Zeker als het van vandaag op morgen gebeurt. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het niet anders had willen doen. Als ik was gaan afbouwenRead More…

BECOME YOUR OWN HEALTH EXPERT!