Behandel de zieke in plaats van de ziekte (holistisch)

Binnen How2behealthy staat de natuurgeneeskunde en dus natuurgeneeskundige & holistische behandelingen centraal. Binnen onze begeleiding vormt voeding, ontspanning en sport de basis, maar waar nodig begeleiden we u naar aanvullende passende behandelingen i.s.m diverse partners.  Deze kunnen separaat ingezet worden of als complementaire behandeling naast de reguliere gezondheidszorg.  De natuurgeneeskunde omvat talrijke therapieën die voldoen aan duidelijke basisprincipes. De belangrijkste:

  • We behandelen de zieke niet de ziekte volgens uitgangspunten van de natuurgeneeskunde.
  • Holistisch: lichaam en geest zijn één.
  • Stimuleren van het zelfgenezend vermogen. Elk organisme bevat een zelfhelend vermogen. Het lichaam geneest zichzelf en het doel van natuurgeneeskundige therapieën is om dit mechanisme op natuurlijke wijze of met natuurlijke middelen te stimuleren. Iedere behandeling is erop gericht het verstoorde evenwicht te herstellen of de gezondheid op zijn minst te versterken.
    Hieronder vindt u een overzicht van de door ons gebruikte/geadviseerde behandelingen. 

Gastro-intestinale therapie (ontgiften)

Genezen is ontgiften. Gastro intestinale therapie is een verzamelbegrip om de therapieën te duiden die bedoeld zijn om het maag-darmkanaal op natuurlijke wijze te reinigen en een onmisbare basistherapie.
Lees meer over deze therapie 

detox

Voedingsadviezen | therapie

We eten gemiddeld ca 1000 kg voeding per jaar. Onze voeding heeft dus een enorme invloed op onze gezondheid. Natuurlijke voedingsmiddelen hebben een geneeskrachtige werking en vormen de basis. 
Lees meer over deze therapie 

holistisch voedingstherapie

Biofarmacotherapie

Is de leer van de natuurlijke geneesmiddelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke middelen zoals kruiden die geneeskrachtige inhoudsstoffen hebben en diverse toedieningsvormen hebben. Ook los te verkrijgen in onze webshop
Lees meer over deze therapie 

holistisch

Kruidengeneeskunde of fytotherapie

Is niet noodzakelijkerwijs een alternatieve geneeswijze. Hierbij behandelen we klachten en ziektes met plantaardige middelen waarvan een medicinaal effect verwacht wordt.
Lees meer over deze therapie 

kruiden-300_220-120

Irisscopie (duiding)

Is geen geneeswijze maar een methode om te diagnoticeren (oogdiagnose) als aanvulling op de anamnese en diagnoses gesteld door de reguliere gezondheidszorg.
Lees meer over deze therapie 

holistisch

Biorelaxatie

Het basisprincipe van biorelaxatie is op een natuurlijke wijze leren ontspannen zonder het gebruik van speciale middelen. Denk hierbij aan o.a. spier(ont)spanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen.
Lees meer over deze therapie 

holistisch

Massage

Er zijn diverse massages. Ontspanningsmassage en DSR/PSR (reflexologische massage) vormen de basis. 
Lees meer over deze therapie 

holistisch

Sport - via partners

Geen specifieke behandeling, maar bewegen/sport heeft enorm veel gezondheidsvoordelen dus proberen we via onze partners een voor u passende vorm te vinden met aantrekkelijke kortingen.
Lees meer over deze therapie 

xdxdxxxs

Gemmotherapie

Gemmotherapie is een natuurlijke therapie die gebruik maakt van de eigenschappen van de plantaardige weefsels van de knoppen en jonge scheuten, embryonale weefsels genaamd, van struiken en bomen
Lees meer over deze therapie 

Fytotherapie

Health Check (diagnose)

De body-vital-check is een unieke en laagdrempelige test bedoeld voor bewustwording van de gevolgen van de levensstijl van mensen in het algemeen. Het is een revolutionaire test met duidelijke uitkomsten welke goedgekeurd is door de Amerikaanse zorgautoriteit FDA.
Lees meer over deze therapie 

Health_Check_af1-1-220x120

Darmscreening (diagnose)

Bij chronische en vage maag-darmklachten en/of vermoeidheid, huidklachten en hormonale disfuncties geeft dit programma snel aan of deze veroorzaakt worden door een verstoorde darmflora, een verzwakt afweersysteem, ontstekingen en/of een voedselallergie. Op basis van de resultaten van dit programma wordt bepaald welke vervolgonder­zoeken nodig zijn en/of welke therapie toegepast kan worden om de oorzaak van de klachten te verhelpen.

Dit programma omvat de volgende onderzoeken: Fecesprogramma, Virulente factoren, SIgA, ß-Defensine 2, α-1-Antitrypsine en EPX. Voor meer informatie: zie deze onderzoeken. 

Lees meer over deze therapie 

Darmen, de basis voor je gezondheid