Gezonde reep

20170214_183548-225x300

Als je bewust met je voeding bezig bent, wil je dat het liefste altijd. Geloof me, die weegschaal is kei- en keihard. Ben jij buiten de lijntjes gegaan, dan zie je dat meteen terug. Althans, ik heb dat. Erg vervelend, maar wel een goede bewustwording. Dus iedereen die bij ons thuis komt moet er aan geloven. Natuurlijk heb ik nog wel suiker in huis hoor, de visite hoeft niet bang te zijn. Ik dring niemand iets op. Maar dingen zoals koekjes en dergelijke zoetwaren zijn hier niet snel meer te vinden.
Vorige week was het dus zo ver. Een vriendin kwam na lange tijd op visite. Voor een lekker kopje koffie (en een kruidenthee voor mij). En dan is het toch wel leuk als je iets lekkers op tafel kunt gooien. Een verantwoord koekje bijvoorbeeld. Dan kun je namelijk mee 'snoepen'.
Een keer zat ik te surfen op internet en kwam ik het volgende receptje tegen. Maar ik zou ik niet zijn als ik dit recept niet zou aanpassen. En dus passend zou maken in mijn gezonde levensstijl. Het originele recept heette ‘Pindakaasrepen’.
Pindakaas is zoiets, daar zijn de meningen over verdeeld. De een vindt het gezond, de andere niet. Laat ik er het volgende over zeggen. Reguliere pindakaas bestaat helaas tegenwoordig uit veel transvetten en suikers. Voor mij een NO GO. Maar..
Er is een alternatief. En nog betaalbaar ook. Gewoon verkrijgbaar bij de Action. De ‘Bio wise 100% organic Gemengde Notenpasta’. En de smaak is heerlijk! Je krijgt trouwens meer gezonde en betaalbare producten bij de Action. Onder andere diverse zaden (zoals Chiazaad en Hennepzaad), maar ook noten, vijgenbrood en kokosmeel.
Ik ben dol op deze repen. Punt 1: er zit geen tarwe in. Je maakt deze met havervlokken of boekweitvlokken. Punt 2: je gooit er geen suiker in. Deze gezonde repen worden gezoet met koud geslingerde honing. Grote plus voor mij! En punt 3: je hebt geen oven nodig. Maar wel een vriezer. Deze repen worden namelijk een beetje ‘fudge’ achtig. En klaar binnen een uurtje. Reden genoeg om deze repen op tafel te zetten afgelopen week.

Hoe maak je deze overheerlijke gezonde reep?

Voor ±5 repen heb je nodig:
- 120 gram fijne havervlokken of boekweitvlokken. Ik ben fan van boekweitvlokken, omdat deze een stuk fijner en zachter zijn.
- 6 EL gemengde notenpasta (dat is ongeveer een heel potje BioWise).
- 2 EL koud geslingerde honing (deze bevat namelijk nog al zijn goede bestandsdelen. Als honing verhit raakt verliest het die eigenschappen en wordt het suiker).
- 2 EL Kokosolie (liefst de rauwe, dan voeg je ook een lekker kokossmaakje toe).
- Handje ongebrande noten. TIP: doe de harde noten bovenop en zachte noten binnenin. Zo loop je geen risico dat je je een stuk tand afbreekt of dergelijke omdat je niet bent voorbereid op een hard bestandsdeel ;-).
Je kunt ook eventueel wat zaden of kokosrasp gebruiken en door het mengsel heen doen. Leuk om mee te experimenteren.

Stap 1:

20170214_183512-225x300

Neem een kom en gooi hier de vlokken in. (Ik heb boekweitvlokken genomen).

Stap 2 en 3:

20170214_184731-225x300

Smelt de kokosolie.

Doe de gemengde notenpasta, honing en wat nootjes (bewaar wat voor de garnering) bij de vlokken.

Stap 4:

20170214_184951-225x300

Als de kokosolie vloeibaar is, voeg je deze bij je mengsel. Kneed/roer het mengsel tot een glad beslag.

Stap 5:

20170214_185112-225x300

Schep het mengsel in een schaal of afgesloten bakje (indien je dit nog niet gedaan hebt). Leg de rest van de nootjes bovenop.

Doe het bakje minstens 1 uur in de vriezer en klaar is je gezonde reep mengsel.

Stap 6:

20170214_201638-1-300x225

Doe het bakje minstens 1 uur in de vriezer en klaar is je gezonde reep mengsel.
Snij de ‘fudge’ in blokjes of reepjes. Het is wel verstandig om dit koel te bewaren. Het kan namelijk zacht worden als je deze langere tijd op kamertemperatuur bewaard.
Veel hoef je er niet van te eten, want dit is super machtig.

Ondertussen heeft deze gezonde reep nog altijd geen naam. Weet jij een passende naam voor dit hapje? Via Facebook zal ik de winnende naam bekend maken :-).
Eet smakelijk!

Meer blogs van Linda lezen? Bezoek mijn pagina Linda in balans
Volg Linda in Balans ook op Facebook

How 2 be healthy - Logo 1

Onze beloftes

 Meten=weten. We werken resultaatgericht met SMART doelen

 Uw gezondheidsmakelaar: all-inclusive begeleiding inclusief personal coach

 Holistische en natuurlijke aanpak gericht op oorzaken

 Vermindering van gezondheidsklachten

 Gezond van binnen, stralend van buiten. 
U voelt en ziet er jonger uit

 Waar voor uw geld

 Haal 't beste in uzelf naar boven

Heeft u een vraag?

Heeft u een specifieke vraag of heeft u het antwoord op uw vraag niet op de website gevonden?