U wilt een echt gezond voedingsschema? Het How2bevital Do It Yourself programma is een eerlijk en effectief doe het zelf programma om uw vitaliteit en zelfs (licht) overgewicht in eigen hand te nemen. Laten we eerlijk zijn: hoeveel diëten of voedingsprogramma's heeft u al zonder succes geprobeerd? Ze werken niet of slechts op korte termijn. Waarom?

 1. De maaltijden staan te ver of van de dagelijkse voeding en smaakvoorkeuren, waardoor u het niet volhoudt.
 2. Ze zijn gericht op crashen, vetarme, eiwitrijke, en/of koolhydraatarme voeding. Geen van deze voedingspatronen is op de lange termijn gezond. Bovendien wordt er onvoldoende rekening gehouden met verborgen toevoegingen, suikers en zoetstoffen.
 3. Deze programma's ontregelen onze stofwisseling op de lange termijn (jojo effect), bijvoorbeeld door teveel eiwitgebruik. 

Onze aanpak richt zich op het aanpakken van de oorzaak van verminderde vitaliteit in plaats van symptomen te bestrijden. Het is geen dieet en leert u belastende voeding te vervangen door lekkere voeding in een gezond voedingsschema die past bij uw spijsvertering en stofwisseling.

Vitaliteitsprogramma
Voor wie_doelgroep

Uitgangspunten gezonde voeding

 • Aan- en afvoer van afvalstoffen herstellen;
 • Aanvullen van tekorten van vitale celstoffen;
 • Geeft de darmen rust. 70% van de ziektes ontstaat vanuit de darm;
 • Gericht op voeding volgens het "Clean Eating" principe en dus niet "oldschool" calorieën tellen;
 • Bevat de goede (trage) koolhydraten, vetten en eiwitten. Bouwt verkeerde vetten, koolhydraten en eiwitten af;
 • Een écht gezond voedingsschema: producten & voedingsmiddelen advies op basis van analyse van  ingredienten en niet op basis van de voedingswaardetabel. Dus geen dieet!
 • Veel van onze klanten voelen zich na 2 weken spectaculair beter! 

Voor wie?

Het programma is uitermate geschikt voor mensen met:

 • Maag en darm klachten
 • Vermoeidheid
 • Gewrichtsklachten
 • (Licht) overgewicht
 • Diabetes type 2 die medicatie willen afbouwen
 • Hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol 

U ontvangt niet alleen een gezond voedingsschema:

√ Detoxprogramma van 12 dagen;

√ Leefstijladvies na invullen online vragenlijst + persoonlijke score;

√ How2behealthy supermarktgids +  receptenboek;

√ Voorbeeld weekmenu;

√ Toegang tot How2behealthy Premium app met supermarktgids en receptenboek;

Advies nodig? Whatsapp ons op +31 (0)625004192;

Optioneel: meerprijs + €25 inc. verzendkosten | ondersteunende producten voor het Detoxprogramma: How2behealthy psyllium vezelschlorella en de How2behealthy reinigingsthee

√ Optioneel: tegen meerprijs upgrade mogelijk tot het volledige How2bevital (@Home) programma inclusief persoonlijk programma, bloedonderzoek en (online) coaching.

Start: Detoxprogramma

Binnen 12 dagen brengt u de aan-en afvoer van afvalstoffen terug in balans en meer door middel van aangepaste voeding en bijbehorende leefstijlregels! Elke dag krijgt u duidelijke instructies hoe u de ongezonde koolhydraten, vetten en eiwitten afbouwt. Met hyperlinks naar gezonde producten ziet u precies welke voedingsmiddelen u wel kunt gebruiken. Een gezonde start met een gezond voedingsschema.

detox
app_store_square (1)

Howbehealthy app: supermarktgids, recepten & lifestyle tips

De gratis app is te downloaden in de Google Android en Apple store. Uiteraard krijg u toegang tot de volledige premium app inclusief supermarktgids en recepten via een unieke inlogcode.

Supermarktgids

We eten gemiddeld 1000 kilo (!) voeding per jaar. De gemiddelde Nederlander (u ook?) kijkt "braaf" naar de voedingswaardetabel. Weinig calorieën, niet teveel vet en suiker. Goed toch? Niets is minder waar! De voedingswaardetabel is in de meeste gevallen een instrument om ons een rad voor de ogen te draaien. Waar het echt om draait zijn de ingredienten van een voedingsproduct en hier gaat het mis. 85% van de (geraffineerde) suikerinname zit bv. verstopt in ogenschijnlijk gezonde producten en dit is pas het begin. Onze voeding zit vol met transvet, verborgen suikers en andere chemische toevoegingen. Onze suikerstofwisseling raakt langzaam verstoord, gevolgd door onze hormoonhuishouding. Dit is het begin van een neerwaartse spiraal, waarbij we langzaam maar zeker de grip op ons gewicht & gezondheid kwijtraken. Uw mentale en fysieke gezondheid is dus voor een groot deel afhankelijk van de voeding die u tot u neemt. ZIET U DOOR DE BOMEN OOK HET BOS NIET MEER IN HET AANBOD VAN VOEDING? Wij helpen u graag en hebben veel werk voor u verricht door het maken van een uitgebreide en actuele supermarktgids. Wilt u weten welke producten verantwoord zijn? Wij hebben honderden producten gescreend op hun ingredienten. U weet nu welke producten bijdragen aan een optimale gezondheid, mooie huid en een gezond gewicht! Bovendien visualiseren we deze producten d.m.v. hyperlinks naar de online supermarkt!

productwijzer app
receptenboek-updated-300x300

Recepten

U kunt wel wat inspiratie gebruiken? Geen nood, maak dan gebruik van ons receptenboek met gezonde en veelal, makkelijke en snelle recepten met de juiste ingredienten:

 • Ontbijt
 • Lunch
 • Tussendoortjes
 • Diner
 • Desserts

Vele anderen gingen u voor

Onze beloftes

 Holistische en natuurlijke aanpak gericht op oorzaken

 Vermindering van gezondheidsklachten

 Gezond van binnen, stralend van buiten. 
U voelt en ziet er jonger uit

 Waar voor uw geld

 Haal 't beste in uzelf naar boven

 

 

Disclaimer 

Doe het zelf programma's zijn niet voor iedereen in de wieg gelegd. Het aannemen van een gezond eetpatroon en levensstijl gaat meestal gepaard met het doorbreken van vastgeroeste ongezonde patronen en sociaal-emotionele problemen. Een stok achter deur en persoonlijke begeleiding & adviezen zijn dan ook vaak geen overbodige luxe. Wij adviseren om tijdig hulp in te roepen of een upgrade aan te vragen bij complexere gezondheidsproblemen en/of terugval. Begeleiding is zowel mogelijk op locatie bij uw consulent of op afstand (Skype).

Advies nodig? | Vraag vrijblijvend een intake gesprek aan | Liever direct contact? Whatsapp op 06-25004192

Vitaliteitsprogramma

Mijn naam is Ivo Houben, oprichter van How2behealthy en tevens therapeut. Ik heb een How2behealthy praktijk in Maastricht.  Toen ik medio 20 was, takelde niet alleen mijn gezondheid, maar ook mijn jeugdigheid in rap tempo af en raakte ik in paniek. Zelf ben ik dus ervaringsdeskundige op gebied van gezondheidsklachten als burnout, depressie, extreme haaruitval, huid- en hormonale problemen.

Vervolgens begon ik zoals zovelen een zoektocht naar oplossingen en zag ik door de bomen het bos niet meer. Er was zoveel informatie en uiteenlopende therapieën. Ik heb van alles geprobeerd: (groeps)therapie, excessief sporten, doktersbezoeken, pillen, shakes, chemische crèmes, tot een operatie en andere schijnoplossingen, om gek van te worden! Het keerpunt kwam toen ik mijn levensstijl onder de loep nam. Mijn ogen werden geopend en ik realiseerde me dat mijn levensstijl niet gezond was en dus besloot ik de oorzaak aan te pakken. Vanaf dat moment kwam ik langzaam weer terug in balans. Mijn energieniveau en gezondheid van huid en haar verbeterde aanzienlijk. Ook ben ik de nodige kilo's afgevallen en is mijn vetpercentage fors gedaald, terwijl ik minder en anders ging sporten!

Deze zoektocht ging met vallen en opstaan, heeft voor mijn gevoel frustrerend lang geduurd, maar heeft wel mijn interesse gewekt voor natuurlijke voeding & gezondheid in de breedste zin van het woord. Ik ben een 4 jarige HBO opleiding tot Gezondheidstherapeut gaan volgen en besloot na 15 jaar om mijn baan binnen de commerciële dienstverlening vaarwel te zeggen. Ik miste immers voldoening in mijn werk. Een moeilijke, maar achteraf goede beslissing! Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het gezamenlijk zoeken naar een gezonde balans via effectieve natuurlijke behandelingen. Laat mij ook uw gids zijn en neem de verantwoordelijkheid voor uw gezondheid in eigen hand!

Meld u nu aan voor een gratis intake gesprek!
Voornaam
Achternaam*
E-mail*
Plaats
Telefoonnummer
Uw vraag of opmerking