moeilijk afvallen

Afvallen lukt niet meer ondanks 28 kilo gewichtsverlies

Ondanks dat ik al 28 kilo kwijt was, liep ik tegen een blokkade aan. Het afvallen lukt niet meer en toch bleef ik mijn eetpatroon aanhouden. Ik merkte dat ik me beter voelde sinds ik de potjes en pakjes afgezworen had.

Op een middag in eind november was ik aan het bladeren op Facebook en zag ik bij een lokale site dat er een wedstrijd was. Je kon een afvalprogramma winnen bij Cure4Life, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het helpen van mensen die willen afvallen. Het enige wat je moest doen was een brief schrijven waarom jij dit nou zo verdiende.

Win-actie Leven in Maastricht

Licht sceptisch heb ik wat research gedaan op internet en kwam terecht op hun website. Daar staat uitgebreid omschreven hoe ze te werk gaan. En dat klonk veelbelovend. Er wordt namelijk bloed en urine onderzocht. En op die informatie wordt een eet-programma gemaakt. Echt persoonlijk en aangepast aan jou. Geen ‘one size fits all’ formule waarbij ik hetzelfde eet-programma volg als de buurvrouw verderop van 60 kilo. Dat zijn namelijk zaken waar ik niet in geloof. Waarom niet? Omdat ieder mens uniek is. Ik ben altijd buiten de boot gevallen. Nooit met de ‘flow’ meegegaan. Of ik het nou wilde of niet. Dus waarom zou zoiets dan bij mij werken?

Wat ik ook belangrijk vond, is dat ze werken met fases. Het is niet alleen de bedoeling om de kilo’s kwijt te raken, maar ook om ze weg te houden. Wel zo prettig, want het is wel mijn bedoeling om vanaf nu af aan met een gezond BMI verder te gaan. Ook als ik straks oud ben. En niet steeds aan moet horen van de arts dat ze me niet kunnen helpen omdat mijn BMI veel te hoog is. Iets waar ik vaak tegen aan gelopen ben bij huisarts- en ziekenhuisbezoeken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen.

Op de een of andere manier kreeg ik het gevoel dat ik van deze wedstrijd werk moest maken. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en ben gaan schrijven. Een wanhopige, maar oprechte mail ging richting Cure4Life Zuid-Limburg. "Afvallen lukt niet...hellup" was het motto.

Enige weken later was de wedstrijd inmiddels verdrongen naar de achtergrond. Ik had er helemaal niet meer aan gedacht. Plots kreeg ik telefoon van ene Ivo Houben, consulent van Cure4Life. Natuurlijk dacht ik dat ik helaas niet gewonnen had, maar gratis op consult mocht komen of zoiets. De teleurstelling kwam al naar boven.

Winnaar van een Cure4Life programma!

3

Maar Ivo had heel ander nieuws. Ik had gewonnen! Acuut in huilen uitgebarsten heb ik hem te woord gestaan en mijn frustratie geuit dat het me niet meer lukte om verder af te vallen. Er kwamen zoveel emoties tegelijk naar boven. Opluchting, euforie, blijdschap.. Ik stond te trillen op mijn benen. Eindelijk een verandering.
Januari 2016 ben ik begonnen met een persoonlijk aangepast programma van Cure4Life. Dat volg ik nog steeds. En met succes. Inmiddels zijn we bijna 50 kilo lichter. Binnenkort laat ik de ‘afval fase’ achter me en ga ik beginnen met stabiliseren.

50 kilo lichter, een nieuwe levensstijl rijker

4

Een geheel nieuwe levensstijl is op mijn pad gekomen. Ik hoef niet uit te zien als een supermodel. Mijn gezondheid staat op nummer 1. Een hele verandering nu. Ik eet gezond, gevarieerd en lekker! Nog steeds ben ik dankbaar voor elke kilo die eraf vliegt. En bovenal, de huisarts verdiend nu stukken minder aan mij. Ik heb hem in totaal nog maar twee keer bezocht en dat was puur om een diagnose te stellen (een keer vanwege Carpaal Tunnel Syndroom en een keer vanwege een aanhoudende keelontsteking. Ik wilde namelijk weten of het daadwerkelijk een keelontsteking was). Maar mijn mind set is ook helemaal veranderd

Vroeger kon ik me druk maken om de kleinste zaken. Meteen uitte zich dat in grijpen naar chocolade, chips, koekjes en ga zo maar door. Nu heb ik geleerd om het los te laten. Ik heb voor mezelf een regel opgesteld en die probeer ik zo vaak mogelijk toe te passen. Ik stel mezelf dan de volgende vraag: Er heeft zich iets voorgedaan. Kun je het veranderen? JA? Doe het dan, NU. NEE? Laat het los. Het wordt totaal onderschat dat fysiek en mentaal hand in hand gaan. Ik heb het in levende lijve ondervonden. Fysieke gesteldheid bouwt op de mentale gesteldheid J.
Happiness is the highest form of health- Dalai Lama

Meer blogs van Linda lezen? Bezoek mijn pagina Linda in balans
Volg Linda in Balans ook op Facebook

How 2 be healthy - Logo 1

Heeft u een vraag?

Heeft u een specifieke vraag of heeft u het antwoord op uw vraag niet op de website gevonden?